Hvorfor liker kroppen vår massasje?

 • Det er vitenskapelig bevist at en massasje har gunstig innvirkning på sinn og kropp. Den frigjør spente muskler, forbedrer blodstrømmen i kroppen og lindrer fysisk og mental spenning. En massasje kan redusere risiko for depresjon, kronisk stress, lindrer tretthet, lindrer hodepine og øker immuniteten. Alt starter med ett trykk. Nerver reagerer på hver berøring og hvert trykk, og sender ut ulike hjernesignaler for å hjelpe kroppen med å takle stress.

  Lunger og magen
  Når man får massasje, selv når man masserer seg selv, foregår det en betydelig reduksjon i stresshormonene. Vagus sender et signal til kjertlene for å redusere produksjonen av stresshormoner som gjør deg engstelig.


  Hjerte
  Under ryggmassasje, nakke eller brystmassasje, reduseres hjertefrekvensen med mer enn 10 hjerteslag per minutt. Blodtrykket reduseres med minst 8%.


  Kjertler
  Vagus Nerve, en del av det parasympatiske systemet som forbinder hjernen og de store kroppsorganene, sender en melding til lungene om å puste dypt og sakte, og fordøyelsessystemet om å slappe av. Overdreven stressnivå er det motsatte. Lungene jobber fort, og fordøyelsessystemet gjør ikke jobben ordentlig på grunn av overdreven opprør.


  Hjernen
  En hjerne under påvirkning av massasje gjør det den skal. Etter en morgenmassasje vil du føle deg mer energisk, få bedre konsentrasjon og du vil lettere kunne ta fatt på dagens gjøremål. Etter en kveldsmassasje vil kroppen din slappe av og du vil sove bedre. Hjernen stimulerer også en produksjon av et lykkehormon som kalles serotonin under massasje. Dermed vil du også føle deg lykkeligere!


  Smerte og spenning
  En massasje kan tillate deg å hoppe over smertestillende. Det er en naturlig måte for kroppen å bekjempe smerten. Hudprikking forårsaker nerveaktivering som sender signaler til hjernen om å blokkere smerten. Kroppstrykksignaler reiser raskere enn smertesignaler, og derfor berører vi instinktivt smertepunktet.


  Humør
  En massasje har en gunstig effekt på humøret vårt. Ulike undersøkelser har vist at en massasje er mer avslappende enn å se på TV. Massasjen vil stimulere frigivelsen av lykkehormoner som gir godt humør.